|

Anima Christi Prayer in Latin & English – A Most Beautiful Communion Prayer

Hey there! Some links on this page are affiliate links which means that, if you choose to make a purchase, we may earn a small commission at no extra cost to you. Thank you for supporting Beauty So Ancient, and Catholic businesses!

The Anima Christi in Latin, is probably a communion prayer you’ve heard at some point in your life, even if you find Latin to be intimidating. It is one of many communion prayers which reminds us of Christ’s holy wounds that he sustained for us, out of His great love for us.

Who Wrote the Anima Christi Prayer?

The Latin version of the Anima Christi is attributed to a variety of authors. However, one thing is clear. It originated in the early 14th century. We know this because Pope John XXII enriched the prayer with indulgences in 1330. Some attribute this prayer to him.

The most common attribution is to Saint Ignatius of Loyola since it is included in his spiritual exercises.

However this is obviously incorrect, as St Ignatius of Loyola, was born after Pope John XXII’s indulgence, and it was also found in various earlier prayer books.

Anima Christi is one of the most beautiful communion prayers you will every pray.


Anima Christ Prayer in Latin

Anima Christi, sanctifica me.
Corpus Christi, salva me.
Sanguis Christi, inebria me.
Aqua lateris Christi, lava me.
Passio Christi, conforta me.
O bone Iesu, exaudi me.
Intra tua vulnera absconde me.
Ne permittas me separari a te.
Ab hoste maligno defende me.
In hora mortis meae voca me.
Et iube me venire ad te,
Ut cum Sanctis tuis laudem te
in saecula saeculorum.

Amen.


Anima Christi in Latin Lyrics (Gregorian Chant)

anima christi in Latin

Manual for Eucharistic Adoration

***Use coupon code BSA for 15% off.

manual for eucharistic adoration

Anima Christi Prayer in English

Soul of Christ, sanctify me 
Body of Christ, save me 
Blood of Christ, inebriate me 
Water from Christ’s side, wash me 
Passion of Christ, strengthen me 
O good Jesus, hear me 
Within Thy wounds hide me 
Suffer me not to be separated from Thee 
From the malicious enemy defend me 
In the hour of my death call me 
And bid me come unto Thee 
That I may praise Thee with Thy saints 
and with Thy angels 
Forever and ever. 
Amen 


Learn more about the wounds of Christ


Looking for more prayers? Check out the Pieta Prayer Book.

Watch it on YouTube

Here is another Gregorian Chant version of the Anima Christi in Latin.

Similar Posts

3 Comments

 1. love you fader forever AMEN Sluga Božji fra Ante Antić
  38 min ·
  SVJEDOČANSTVO
  Svojcm nepromišljenosti, vlastitom krivnjom kao i neispunjavanjem zakona »Ljubi bližnjega svoga; ljubite i neprijatelje svoje,,, zapala sam u teškoće kojima nije bilo kraja. Slijedila je kriza vjere, kriza moralnog i materijalnog stanja. Skoro godinu dana gušila sam se, propadala a nikako potpuno propasti, što sam si često puta u teškoćama željela , a da ne govorm o strašnim mislima samoubojstva. Molila sam, ponekad vjerovala u pomoć Božju, a potom strašni protest: »Bože, da me voliš kao svoje dijete, pomogao bi me«. Ni do sada se izvana nije ništa promijenilo u mojemu životu, ali umjesto negodovanja zbog teškog stanja, počela me prožimati silna zahvala prema Bogu, koji nije onda uslišao moje molitve, jer mi je tek nedavno postalo jasno kako je ovo gorko iskustvo bilo samo za moje dobro. Sigurnost da je ova moja spoznaja točna, dao mi je Dcbri Otac Antić. Naime, prije nekoliko dana slučajno mi dode njegov životopis »Svjetlo u tami« u ruke. »Ta znam o čemu se radi, čitala sam dok sam još mogla slušati i osjećati. O, kako bi bilo dobro da je on još uvijek medu nama, potražila bih ga, i pomoć ne bi izostala,« rekla sam u sebi. Interesantno, otvorih zadnju stranicu, tresući se od straha i nemoći počeh čitati

  .”Tako mora biti. Sve će vas razočarati, ali Bog ne ostavlja nikad duše. Dakle, sestro moja, ne gubite nikada vjere, pouzdanja, predanja. Dobro je da iskusite sve na sebi, ali Bog Vas neće napustiti, samo vi prvi ne ostavite Gospodina. Bogu je najmilije kada se pouzdamo u Njega kao djeca. Sestro, ja bih želio uliti u vaše ispaćeno srce, u vašu tužnu dušu, u vaše umorne živce riječi utjehe, razumijevanja, podrške i jakosti, ali to je područje sasvim duhovno, gdje vladaju drugi zakoni — pravu utjehu može uliti samo Gospodin — utjehu, koja dušu i srce mijenja i preobražuje. Ja ću učiniti — uzimam na se sve vaše dugove pred Gospodinom i ja ću nastojati da zadovoljim za vas. Ja uzimam na se sve vaše i nosim pred Gospodina, moleći Ga, da vam bude milostiv i dobar i da vas čuva i brani od svakoga zla. Ja se stavljam za vas pred Gospodina, da mene udari, a vas primi u svoje Presveto o Srce i ispuni vas svojom ljubavi, svojom prisutnosti. svojom blagonaklonosti i ne dopusti da se ikada od Njega odijelite. ”
  Fra Ante

  Shvatila sam da je ovo pismo bilo direktno meni upućeno. Još uvijek mi u ušima odzvanjaju riječi:
  -gdje vladaju drugi zakoni, gdje vladaju drugi Oče Antiću, hvala ti na pomoči. Prestala sam sumnjati u pomoć i Providnost Božu. Poisebno te molim za meni dragu osobu, koju sam lakomislenošču uvrijedila i koja je sigurno prošlia jednako teške puteve kao i ja
  P. B.

  (“Dobri otac Antić” – glasilo vicepostulatura sluge Božjeg fra Ante Antića / broj 1-2/ 1983.)
  Bilden kan innehålla: en eller flera personer och närbild
  4747
  1 kommentar
  1 delning
  Gilla
  Kommentera
  Dela
  Kommentarer
  Suzana Monika
  Suzana Monika HVALJEN ISUS I MARIJA dragom fratru da je ovo aktuelnu temu 2020 vec 65 g sirija za prevenciju samoubistva imate njegova vjencica za citanje u ruki rekla je terezija avilska koja je stup vjere doktor da ako imas knjigu i je citas nestanu ta gadna misljenja grijesa zato sam za knjige u zivo ne u jpg formatu ili slusanje knjige ljudbok svedski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *